Åbacka: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Åbacka

Åbacka on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme melko harvinainen.

Åbackojen lukumäärä eri vuosina:

v. 2014 76

v. 2015 75

v. 2016 82

v. 2017 85

v. 2018 82

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Åbacka on noin sijalla 7 800. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi se ei ole. Noin joka viidennellä suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Å-kirjaimella alkavat nimet ovat Suomessa harvinaisia.

Nimi on ruotsinkielinen. Se on sukunimistössämme tavallista. Nimen ruotsinkielisyys ei yleisesti ottaen tarkoita, että suku olisi alkujaan suomenruotsalainen tai Ruotsista kotoisin, sillä supisuomalaisetkin ovat aikojen saatossa saaneet ruotsinkielisiä nimiä. Suvun puhekieltä ei näe nimestä. Sukututkimuksessa voidaan puhekieltä arvioida mm. siitä, missä päin suku on asunut.

Paikannimi Åbacka

Åbacka (paikannimi)Katuosoitteissa

Åbacka on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 14 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kylä, kaupunginosa tai kulmakunta sekä talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Åbacka jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Åbacka esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Åbackantie, Åbackavägen. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Tiesitkö, että...

Nimi kirjoitetaan joskus Abacka tai Aabacka, jos ns. ääkköset eivät ole käytössä tai niitä ei tunneta.

Samankaltaisia nimiä kuin Åbacka

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Sukunimi-infossa on tietoja 23 315 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tiedoissa voi olla puutteita ja virheitä. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet / Surname Åbacka, Finland.

©Tuomas Salste