Åke: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Åke

Åke on Suomessa esiintyvä sukunimi.

Åkejen lukumäärä eri vuosina:

v. 2014 108

v. 2015 107

v. 2016 111

v. 2017 111

v. 2018 111

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Åke on noin sijalla 6 200.

Å-kirjaimella alkavat nimet ovat Suomessa harvinaisia. Verrattuna muihin sukunimiin Åke on hyvin lyhyt nimi.

Nimessä on vierasperäinen kirjain (å). Ei-suomenkieliset nimet ovat sukunimistössämme tavallisia. Nimen vierasperäisyys ei aina merkitse sitä, että suku olisi ulkomailta peräisin, sillä supisuomalaisetkin ovat saaneet vieraskielisiä nimiä. Suvun alkuperää ei useinkaan näe suoraan nimestä, vaan sen selvittämiseen tarvitaan sukututkimus.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
1939–1958

Åkeja tiedetään asuneen ainakin viereisten karttojen mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa 6 Åken asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1946–1958 aikuisiässä kuolleiden ja lisäksi 1952–1958 eläneiden vanhusten tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä.

Kartalla suurempi merkki tarkoittaa suurempaa henkilömäärää.

Yritystoimintaa

Yritykset
perust. 1907–1943
Yritykset
perust. –2013

Sana Åke esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten viralliset kotipaikat on esitetty sinisillä merkeillä oheisilla kartoilla. Jos kartalla on erikokoisia merkkejä, suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Åke osoitteissa

Katuosoitteissa

Sana Åke esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Åke Tottin tie, Åke Totts väg, Åkegatan, Åkenkuja. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Etunimi Åke

Åke on myös miehen etunimi. Vuonna 2018 Åke oli yhtenä etunimenä 1 732 miehellä, mikä tarkoittaa, että noin joka 1 600:s mies oli etunimeltään Åke. Juuri etunimenä Åke onkin yleisempi, sillä samaan aikaan se oli vain 111 suomalaisen sukunimi. Luvut koskevat Suomen kansalaisia.

Åket ulkomailla

Ruotsissa Åke oli 32 ihmisen sukunimi vuonna 2015.

Yhdysvalloissa oli vuonna 2010 yhteensä 1 904 henkeä, joiden sukunimi oli AKE.

Tiesitkö, että...

Nimi kirjoitetaan joskus Ake tai Aake, jos ns. ääkköset eivät ole käytössä tai niitä ei tunneta.

Samankaltaisia nimiä kuin Åke

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Sukunimi-infossa on tietoja 23 315 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tiedoissa voi olla puutteita ja virheitä. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet / Surname Åke, Finland.

©Tuomas Salste