Aapajärvi: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Aapajärvi

Aapajärvi on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme melko harvinainen.

Aapajärvien lukumäärä eri vuosina:

v. 2014 86

v. 2015 86

v. 2016 84

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Aapajärvi on noin sijalla 7 600.

Aapajärvi-nimen harvinaisuus ei ole Suomessa mitenkään poikkeuksellista. Noin joka viidennellä suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Aapajärvi on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Aapajärvi ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Yritystoimintaa

Toimivat oy:t
2011–2014
Lakanneet yritykset
perust. 1931–1941
Lakanneet yritykset
perust. 1986–1989

Sana Aapajärvi tai Aapajärven esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten kotipaikat on esitetty oheisilla kartoilla. Suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Lakanneiden yritysten kartat (siniset merkit) koostuvat yrityksistä, joiden toiminta on lakannut 2010 mennessä. Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Toimivien yritysten kartta (vihreät merkit) koostuu vuosina 2011–2014 toiminnassa olleista osakeyhtiöistä. Tässä aineistossa on vain osakeyhtiöiden nimiä, ei henkilöiden nimiä.

Paikannimi Aapajärvi

Aapajärvi (paikannimi)Katuosoitteissa

Aapajärvi on Suomessa sukunimen lisäksi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 6 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kylä/kaupunginosa/kulmakunta, talo sekä vesialue.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko nimellä Aapajärvi jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä kartasta. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Aapajärvi esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Aapajärventie, Aapajärvi. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan.

Karttapaikan avulla saa Aapajärvi-paikkojen sijainnista tarkempaa tietoa.

Aapajärvet ulkomailla

Ruotsissa Aapajärvi oli 17 ihmisen sukunimi vuonna 2015.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Аапаярви ("Aapajarvi") tarkoittaa nimeä Aapajärvi. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Apaierfwj on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Aapajärvi olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Nimi kirjoitetaan joskus Aapajarvi tai Aapajaervi, jos ns. ääkköset eivät ole käytössä tai niitä ei tunneta.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Aapa Aapajärvi.

Samankaltaisia nimiä kuin Aapajärvi

Linkkejä muualle

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Aapajärvi i Finland. Surname Aapajärvi in Finland.

©Tuomas Salste