Aapro: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Aapro

Aapro on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme yleisyydeltään tavanomainen.

Aapro-nimisten määrä on noussut takavuosista. Lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 225 max

v. 2014 275

v. 2015 276

v. 2016 276

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2014–2016 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Aapro on noin sijalla 2 900.

Aapro on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Aapro ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
2010

Aapro on tavallisimpia nimiä seuraavalla paikkakunnalla:

Listalla on kunta, jossa Aapro on 30 yleisimmän sukunimen joukossa. Paikka on merkitty myös oheiseen karttaan (violetti merkki). Tiedot ovat vuodelta 2010.

Kartta ei ole kaikenkattava. Siltä puuttuvat ne kunnat, joissa Aapro ei ole yleisimpien joukossa. Kartalla on yhteensä vain 25 hengen asuinpaikat. Uusimman tiedon mukaan Aapro-nimisiä on 276.

Asuinpaikat 1939–1958

Asuinpaikkoja
1939–1958
Syntymäpaikkoja
1885-1919

Aapro-nimisiä tiedetään asuneen ainakin viereisten karttojen mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa 19 Aapro-nimisen asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1939–1958 aikuisiässä kuolleiden tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä. Näiden Aapro-nimisten yleisimpiä asuinpaikkoja olivat Savitaipale (11 vainajaa), Ylämaa (5) sekä Luumäki (3).

Syntymäpaikkakartta (harmahtavat merkit) osoittaa, missä nuo vainajat olivat aikanaan syntyneet. On huomattava, että sukunimen muuttaminen oli 1900-luvun alkupuolella erittäin yleistä. Niinpä heillä saattoi syntyessään olla jokin muu nimi kuin Aapro, tai sukunimi saattoi varsinkin lännessä puuttua kokonaan. Syntymäpaikkakarttaan on otettu miehet ja naimattomat naiset, joiden sukunimi ei ole vaihtunut avioituessa. Heitä on kartalla 13.

Kartoilla suurempi merkki tarkoittaa suurempaa henkilömäärää.

Yritystoimintaa

Lakanneet yritykset
perust. 1911
Lakanneet yritykset
perust. 1962–1998

Sana Aapro esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten kotipaikat on esitetty oheisilla kartoilla. Suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Lakanneiden yritysten kartat (siniset merkit) koostuvat yrityksistä, joiden toiminta on lakannut 2010 mennessä. Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Paikannimi Aapro

Aapro (paikannimi)

Aapro on Suomessa sukunimen lisäksi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 4 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on maastokohde sekä talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko nimellä Aapro jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä kartasta. Se tulee tarkistaa muualta.

Karttapaikan avulla saa Aapro-paikkojen sijainnista tarkempaa tietoa.

Etunimi Aapro

Aapro on myös miehen etunimi. Vuonna 2016 Aapro oli yhtenä etunimenä 34 miehellä. Sukunimenä Aapro on kuitenkin yleisempi, sillä samaan aikaan se oli 276 suomalaisen sukunimi. Luvut koskevat Suomen kansalaisia.

Aapro-suku ulkomailla

Ruotsissa Aapro oli 11 ihmisen sukunimi vuonna 2015.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Аапро tarkoittaa nimeä Aapro. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Aprå on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Aapro olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Aapram Aapro.

Samankaltaisia nimiä kuin Aapro

Linkkejä muualle

Osoitteita

Osoitteita: aapro.com, aapro.eu, aapro.name, aapro.net, aapro.org, aapro.fi, aapro.info. Alleviivatut osoitteet olivat olemassa talvella 2014/2015. Osoitelista on tehty koneellisesti. Toimivuutta tai sivujen sisältöä ei ole tarkastettu.

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Aapro i Finland. Surname Aapro in Finland.

©Tuomas Salste