Aarrekangas: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Aarrekangas

Aarrekangas on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme varsin harvinainen.

Aarrekankaiden lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 41

v. 2016 40

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Aarrekangas on noin sijalla 13 000.

Aarrekangas-nimen harvinaisuus ei ole Suomessa mitenkään poikkeuksellista. Noin joka kahdeksannella suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Verrattuna muihin sukunimiin Aarrekangas on melko pitkä nimi.

Aarrekangas on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Aarrekangas ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Paikannimi Aarrekangas

Aarrekangas (paikannimi)

Aarrekangas on Suomessa sukunimen lisäksi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 6 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kohouma sekä metsäalue.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko nimellä Aarrekangas jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä kartasta. Se tulee tarkistaa muualta.

Karttapaikan avulla saa Aarrekangas-paikkojen sijainnista tarkempaa tietoa.

Aarrekankaat ulkomailla

Ruotsissa Aarrekangas oli 11 ihmisen sukunimi vuonna 2015.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Ааррекангас tarkoittaa nimeä Aarrekangas. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Arrecangas on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Aarrekangas olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Aarre Aarrekangas tai Aaria Aarrekangas.

Samankaltaisia nimiä kuin Aarrekangas

Linkkejä muualle

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Aarrekangas i Finland. Surname Aarrekangas in Finland.

©Tuomas Salste