Ahvenniemi: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Ahvenniemi

Ahvenniemi on Suomessa esiintyvä sukunimi.

Ahvenniemien lukumäärä eri vuosina:

v. 2014 172

v. 2015 171

v. 2016 174

v. 2017 175

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Ahvenniemi on noin sijalla 4 300.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
2010

Ahvenniemi on tavallisimpia nimiä seuraavalla paikkakunnalla:

Listalla on kunta, jossa Ahvenniemi on 30 yleisimmän sukunimen joukossa. Paikka on merkitty myös oheiseen karttaan (violetti merkki). Tiedot ovat vuodelta 2010.

Kartta ei ole kaikenkattava. Siltä puuttuvat ne kunnat, joissa Ahvenniemi ei ole yleisimpien joukossa. Kartalla on yhteensä vain 34 hengen asuinpaikat. Uusimman tiedon mukaan Ahvenniemiä on 175.

Paikannimi Ahvenniemi

Ahvenniemi (paikannimi)Ahvenniemi (karttanimi)

Ahvenniemi on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 41 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kylä, kaupunginosa tai kulmakunta; niemi sekä talo.

Nyky-Suomen lisäksi Ahvenniemi esiintyi Karjalan kartoilla ennen sotia. Paikka näkyy ohessa. Tyypiltään paikka on maasto.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Ahvenniemi jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Katuosoitteissa

Sana Ahvenniemi esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Ahvenniementie. Sijainti on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Ахвенниеми ("Ahvennijemi") tarkoittaa nimeä Ahvenniemi. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Achfwenniemj on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Ahvenniemi olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Samankaltaisia nimiä kuin Ahvenniemi

Linkkejä muualle

Sukunimi-infossa on tietoja 23 166 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tiedoissa voi olla puutteita ja virheitä. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet / Surname Ahvenniemi, Finland.

©Tuomas Salste