Äijäläinen: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Äijäläinen

Äijäläinen on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme varsin harvinainen.

Äijäläisten lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 44 max

v. 2015 39

v. 2016 39

v. 2017 39

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2015–2017 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Äijäläinen on noin sijalla 14 000.

Äijäläinen-nimen harvinaisuus ei ole Suomessa mitenkään poikkeuksellista. Noin joka seitsemännellä suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Ä-kirjaimella alkavat nimet ovat Suomessa harvinaisia.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Эйяляйнен ("Eijaljainen") tarkoittaa nimeä Äijäläinen. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Äijäläin on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Äijäläinen olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Nimi kirjoitetaan joskus Aijalainen tai Aeijaelaeinen, jos ns. ääkköset eivät ole käytössä tai niitä ei tunneta.

Samankaltaisia nimiä kuin Äijäläinen

Linkkejä muualle

Sukunimi-infossa on tietoja 23 166 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tiedoissa voi olla puutteita ja virheitä. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet / Surname Äijäläinen, Finland.

©Tuomas Salste