Ala-Röyskö: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Ala-Röyskö

Ala-Röyskö on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme varsin harvinainen.

Ala-Röyskö-nimisten lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 34

v. 2016 32

v. 2017 30

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Ala-Röyskö on noin sijalla 17 000.

Ala-Röyskö-nimen harvinaisuus ei ole Suomessa mitenkään poikkeuksellista. Noin joka yhdeksännellä suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Ала-Рёускё ("Ala-Rjouskjo") tarkoittaa nimeä Ala-Röyskö. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Ala=Röÿskö on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Ala-Röyskö olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Nimi kirjoitetaan joskus Ala-Roysko tai Ala-Roeyskoe, jos ns. ääkköset eivät ole käytössä tai niitä ei tunneta.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Alaa Ala-Röyskö.

Samankaltaisia nimiä kuin Ala-Röyskö

Linkkejä muualle

Sukunimi-infossa on tietoja 23 166 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tiedoissa voi olla puutteita ja virheitä. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet / Surname Ala-Röyskö, Finland.

©Tuomas Salste