Alalääkkölä: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Alalääkkölä

Alalääkkölä on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme varsin harvinainen.

Alalääkkölä-nimisten lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 49

v. 2016 49

v. 2017 47

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Alalääkkölä on noin sijalla 12 000.

Alalääkkölä-nimen harvinaisuus ei ole Suomessa mitenkään poikkeuksellista. Noin joka seitsemännellä suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Verrattuna muihin sukunimiin Alalääkkölä on melko pitkä nimi.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Алаляаккёля ("Alaljaakkjolja") tarkoittaa nimeä Alalääkkölä. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Alaläckölä on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Alalääkkölä olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Nimi kirjoitetaan joskus Alalaakkola tai Alalaeaekkoelae, jos ns. ääkköset eivät ole käytössä tai niitä ei tunneta.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Alaa Alalääkkölä.

Linkkejä muualle

Sukunimi-infossa on tietoja 23 166 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tiedoissa voi olla puutteita ja virheitä. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet / Surname Alalääkkölä, Finland.

©Tuomas Salste