Alapelto: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Alapelto

Alapelto on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme varsin harvinainen.

Alapeltojen lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 42

v. 2016 42

v. 2017 42

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Alapelto on noin sijalla 13 000.

Alapelto-nimen harvinaisuus ei ole Suomessa mitenkään poikkeuksellista. Noin joka seitsemännellä suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Paikannimi Alapelto

Alapelto (paikannimi)Alapelto (karttanimi)

Alapelto on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 67 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on metsäalue, pelto/niitty sekä talo.

Nyky-Suomen lisäksi Alapelto esiintyi Karjalan kartoilla ennen sotia. Alueen kartoilla oli yhteensä 5 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät ohessa. Paikkojen tyyppi on maasto sekä rakennettu kohde.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Alapelto jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Katuosoitteissa

Sana Alapelto esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Alapellonkatu, Alapellontie, Alapelto, Alapeltotie. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Алапельто tarkoittaa nimeä Alapelto. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Alapeldå on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Alapelto olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Alaa Alapelto.

Samankaltaisia nimiä kuin Alapelto

Linkkejä muualle

Sukunimi-infossa on tietoja 23 166 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tiedoissa voi olla puutteita ja virheitä. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet / Surname Alapelto, Finland.

©Tuomas Salste