Änkiläinen: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Änkiläinen

Änkiläinen on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme varsin harvinainen.

Änkiläisten lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 30 max

v. 2015 23

v. 2016 24

v. 2017 24

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2015–2017 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Änkiläinen on noin sijalla 19 000.

Änkiläinen-nimen harvinaisuus ei ole Suomessa mitenkään poikkeuksellista. Noin joka kymmenennellä suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Ä-kirjaimella alkavat nimet ovat Suomessa harvinaisia.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Энкиляйнен ("Enkiljainen") tarkoittaa nimeä Änkiläinen. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Ängiläin on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Änkiläinen olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Nimi kirjoitetaan joskus Ankilainen tai Aenkilaeinen, jos ns. ääkköset eivät ole käytössä tai niitä ei tunneta.

Samankaltaisia nimiä kuin Änkiläinen

Linkkejä muualle

Sukunimi-infossa on tietoja 23 166 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tiedoissa voi olla puutteita ja virheitä. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet / Surname Änkiläinen, Finland.

©Tuomas Salste