Arimo: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Arimo

Arimo on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme varsin harvinainen.

Arimo-nimisten lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 24

v. 2016 23

v. 2017 21

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Arimo on noin sijalla 21 000.

Arimo-nimen harvinaisuus ei ole Suomessa mitenkään poikkeuksellista. Noin joka 11. suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Arimo on ollut ns. suojattu sukunimi. Jottei suvun ulkopuolinen voisi ottaa samaa nimeä, Arimo on suojattu 1929 Suomalaisuuden Liitossa. Nykyään nimiä ei enää suojata, vaan kaikki sukunimet ovat suojattuja sukunimiä.

Arimo osoitteissa

Katuosoitteissa

Sana Arimo esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Arimontie. Sijainti on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Etunimi Arimo

Arimo on myös miehen etunimi. Vuonna 2017 Arimo oli yhtenä etunimenä 709 miehellä, mikä tarkoittaa, että noin joka 4 000:s mies oli etunimeltään Arimo. Juuri etunimenä Arimo onkin yleisempi, sillä samaan aikaan se oli vain 21 suomalaisen sukunimi. Luvut koskevat Suomen kansalaisia.

Nimi on tavallisimmin käytössä miesten toisena tai kolmantena etunimenä (602 henkeä). Ensimmäisenä etunimenä se on harvinaisempi (107).

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Аримо tarkoittaa nimeä Arimo. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Ari Arimo tai Arina Arimo.

Samankaltaisia nimiä kuin Arimo

Linkkejä muualle

Sukunimi-infossa on tietoja 23 166 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tiedoissa voi olla puutteita ja virheitä. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet / Surname Arimo, Finland.

©Tuomas Salste