Auno: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Auno

Auno on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme melko harvinainen.

Auno-nimisten lukumäärä eri vuosina:

v. 2014 95

v. 2015 95

v. 2016 95

v. 2017 91

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Auno on noin sijalla 7 200.

Auno-nimen harvinaisuus ei ole Suomessa mitenkään poikkeuksellista. Noin joka viidennellä suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Verrattuna muihin sukunimiin Auno on lyhyt nimi.

Auno on ollut ns. suojattu sukunimi. Jottei suvun ulkopuolinen voisi ottaa samaa nimeä, Auno on suojattu 1935 Suomalaisuuden Liitossa. Nykyään nimiä ei enää suojata, vaan kaikki sukunimet ovat suojattuja sukunimiä.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
1939–1958

Auno-nimisiä tiedetään asuneen ainakin viereisten karttojen mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa 6 Auno-nimisen asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1939–1956 aikuisiässä kuolleiden ja lisäksi 1952–1958 eläneiden vanhusten tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä.

Kartalla suurempi merkki tarkoittaa suurempaa henkilömäärää.

Paikannimi Auno

Auno (paikannimi)

Auno on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 2 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on saari sekä talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Auno jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Etunimi Auno

Auno on myös etunimi. Vuonna 2017 Auno oli yhtenä etunimenä 183 miehellä. Juuri etunimenä Auno onkin yleisempi, sillä samaan aikaan se oli vain 91 suomalaisen sukunimi. Luvut koskevat Suomen kansalaisia.

Auno-suku ulkomailla

Ruotsissa Auno oli 22 ihmisen sukunimi vuonna 2015.

Norjassa Auno oli 20 ihmisen sukunimi vuonna 2015.

912220
Auno Pohjolassa

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Ауно tarkoittaa nimeä Auno. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Aune Auno.

Samankaltaisia nimiä kuin Auno

Linkkejä muualle

Sukunimi-infossa on tietoja 23 166 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tiedoissa voi olla puutteita ja virheitä. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet / Surname Auno, Finland.

©Tuomas Salste