Eira: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Eira

Eira on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme melko harvinainen.

Eira-nimisten lukumäärä eri vuosina:

v. 2014 86

v. 2015 85

v. 2016 84

v. 2017 86

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Eira on noin sijalla 7 500.

Eira-nimen harvinaisuus ei ole Suomessa mitenkään poikkeuksellista. Noin joka viidennellä suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Verrattuna muihin sukunimiin Eira on lyhyt nimi.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
2010

Eira on tavallisimpia nimiä seuraavalla paikkakunnalla:

Listalla on kunta, jossa Eira on 30 yleisimmän sukunimen joukossa. Paikka on merkitty myös oheiseen karttaan (violetti merkki). Tiedot ovat vuodelta 2010.

Kartta ei ole kaikenkattava. Siltä puuttuvat ne kunnat, joissa Eira ei ole yleisimpien joukossa. Kartalla on yhteensä vain 26 hengen asuinpaikat. Uusimman tiedon mukaan Eira-nimisiä on 86.

Asuinpaikat 1939–1958

Asuinpaikkoja
1939–1958

Eira-nimisiä tiedetään asuneen ainakin viereisten karttojen mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa 6 Eira-nimisen asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1939–1958 aikuisiässä kuolleiden tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä.

Kartalla suurempi merkki tarkoittaa suurempaa henkilömäärää.

Yritystoimintaa

Yritykset
perust. 1904–1942
Yritykset
perust. –2015

Sana Eira esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten viralliset kotipaikat on esitetty sinisillä merkeillä oheisilla kartoilla. Jos kartalla on erikokoisia merkkejä, suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Paikannimi Eira

Eira (paikannimi)

Eira on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Paikka näkyy oheisella kartalla. Tyypiltään paikka on kylä, kaupunginosa tai kulmakunta.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Eira jotain tekemistä tämän paikan kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Etunimi Eira

Eira on myös naisen etunimi. Vuonna 2017 Eira oli yhtenä etunimenä 3 959 naisella, mikä tarkoittaa, että noin joka 700:s nainen oli etunimeltään Eira. Juuri etunimenä Eira onkin yleisempi, sillä samaan aikaan se oli vain 86 suomalaisen sukunimi. Luvut koskevat Suomen kansalaisia.

Nimi on tavallisimmin käytössä naisten ensimmäisenä etunimenä (3 525 henkeä). Toisena tai kolmantena etunimenä se on harvinaisempi (434).

Eira-suku ulkomailla

Ruotsissa Eira oli 33 ihmisen sukunimi vuonna 2015.

Norjassa Eira oli 613 ihmisen sukunimi vuonna 2015.

8633613
Eira Pohjolassa

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Эйра tarkoittaa nimeä Eira. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Eirik Eira.

Samankaltaisia nimiä kuin Eira

Linkkejä muualle

Sukunimi-infossa on tietoja 23 166 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tiedoissa voi olla puutteita ja virheitä. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet / Surname Eira, Finland.

©Tuomas Salste