Era: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Era

Era on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme varsin harvinainen.

Era-nimisten lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 30

v. 2016 30

v. 2017 30

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Era on noin sijalla 17 000.

Era-nimen harvinaisuus ei ole Suomessa mitenkään poikkeuksellista. Noin joka yhdeksännellä suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Verrattuna muihin sukunimiin Era on hyvin lyhyt nimi.

Era on ollut ns. suojattu sukunimi. Jottei suvun ulkopuolinen voisi ottaa samaa nimeä, Era on suojattu 1935 Suomalaisuuden Liitossa. Nykyään nimiä ei enää suojata, vaan kaikki sukunimet ovat suojattuja sukunimiä.

Yritystoimintaa

Yritykset
perust. 1937–1943
Yritykset
perust. 1949–2014

Sana Era esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten viralliset kotipaikat on esitetty sinisillä merkeillä oheisilla kartoilla. Jos kartalla on erikokoisia merkkejä, suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Etunimi Era

Era on myös naisen etunimi. Vuonna 2017 Era oli yhtenä etunimenä 11 naisella. Samaan aikaan Era oli 30 suomalaisen sukunimi. Luvut koskevat Suomen kansalaisia.

Nimi on tavallisimmin käytössä naisten ensimmäisenä etunimenä (10 henkeä). Toisena tai kolmantena etunimenä se on harvinaisempi (1).

Era-suku ulkomailla

Yhdysvalloissa oli vuonna 2010 yhteensä 299 henkeä, joiden sukunimi oli ERA.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Эра tarkoittaa nimeä Era. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Samankaltaisia nimiä kuin Era

Linkkejä muualle

Sukunimi-infossa on tietoja 23 166 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tiedoissa voi olla puutteita ja virheitä. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet / Surname Era, Finland.

©Tuomas Salste