Hallahuhta: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Hallahuhta

Hallahuhta on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme varsin harvinainen.

Hallahuhtien lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 27

v. 2016 27

v. 2017 27

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Hallahuhta on noin sijalla 18 000.

Hallahuhta-nimen harvinaisuus ei ole Suomessa mitenkään poikkeuksellista. Noin joka yhdeksännellä suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Paikannimi Hallahuhta

Hallahuhta (paikannimi)Hallahuhta (karttanimi)

Hallahuhta on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 12 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on metsäalue, pelto/niitty sekä talo.

Nyky-Suomen lisäksi Hallahuhta esiintyi Karjalan kartoilla ennen sotia. Paikka näkyy ohessa. Tyypiltään paikka on rakennettu kohde.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Hallahuhta jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Katuosoitteissa

Sana Hallahuhta esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Hallahuhdantie. Sijainti on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Халлахухта tarkoittaa nimeä Hallahuhta. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Halla Hallahuhta tai Halti Hallahuhta.

Samankaltaisia nimiä kuin Hallahuhta

Linkkejä muualle

Sukunimi-infossa on tietoja 23 166 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tiedoissa voi olla puutteita ja virheitä. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet / Surname Hallahuhta, Finland.

©Tuomas Salste