Hanna: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Hanna

Hanna on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme varsin harvinainen.

Hanna-nimisten lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 29

v. 2016 31

v. 2017 31

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Hanna on noin sijalla 16 000.

Hanna-nimen harvinaisuus ei ole Suomessa mitenkään poikkeuksellista. Noin joka kahdeksannella suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Nimi on ruotsinkielinen. Se on sukunimistössämme tavallista. Nimen ruotsinkielisyys ei yleisesti ottaen tarkoita, että suku olisi alkujaan suomenruotsalainen tai Ruotsista kotoisin, sillä supisuomalaisetkin ovat aikojen saatossa saaneet ruotsinkielisiä nimiä. Suvun puhekieltä ei näe nimestä. Sukututkimuksessa voidaan puhekieltä arvioida mm. siitä, missä päin suku on asunut.

Yritystoimintaa

Yritykset
perust. 1896–1944
Yritykset
perust. –2016

Sana Hanna esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten viralliset kotipaikat on esitetty sinisillä merkeillä oheisilla kartoilla. Jos kartalla on erikokoisia merkkejä, suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Paikannimi Hanna

Hanna (paikannimi)Katuosoitteissa

Hanna on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Paikka näkyy oheisella kartalla. Tyypiltään paikka on talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Hanna jotain tekemistä tämän paikan kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Hanna esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Hanna Gardbergintie, Hanna Gardbergsväg, Hannaporten, Hannasgränd, Hannasvägen. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Etunimi Hanna

Hanna on myös naisen etunimi. Vuonna 2017 Hanna oli yhtenä etunimenä 24 310 naisella, mikä tarkoittaa, että noin joka 110:s nainen oli etunimeltään Hanna. Juuri etunimenä Hanna onkin yleisempi, sillä samaan aikaan se oli vain 31 suomalaisen sukunimi. Luvut koskevat Suomen kansalaisia.

Nimi on tavallisimmin käytössä naisten ensimmäisenä etunimenä (21 393 henkeä). Toisena tai kolmantena etunimenä se on harvinaisempi (2 917).

Hanna-suku ulkomailla

Ruotsissa Hanna oli 2 707 ihmisen sukunimi vuonna 2015. Nimi on siis Ruotsissa yleisempi kuin Suomessa.

Norjassa Hanna oli 47 ihmisen sukunimi vuonna 2015.

Tanskassa Hanna on ollut 80 ihmisen sukunimi vuonna 2016.

3127078047
Hanna Pohjolassa

Hollannissa Hanna oli 364 ihmisen sukunimi vuonna 2007.

Espanjassa oli vuonna 2014 yhteensä 270 henkeä, joiden sukunimi oli HANNA.

Tšekissä Hanna oli 22 ihmisen sukunimi vuonna 2015.

Yhdysvalloissa oli vuonna 2010 yhteensä 39 890 henkeä, joiden sukunimi oli HANNA. Nimi on siellä etupäässä valkoihoisten sukunimi.

Australiassa oli vuoden 2006 paikkeilla äänioikeutettuna 2 737 henkeä, joiden sukunimi oli HANNA.

Tiesitkö, että...

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Hannah Hanna tai Hanno Hanna.

Samankaltaisia nimiä kuin Hanna

Linkkejä muualle

Sukunimi-infossa on tietoja 23 166 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tiedoissa voi olla puutteita ja virheitä. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet / Surname Hanna, Finland.

©Tuomas Salste