Helli: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Helli

Helli on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme varsin harvinainen.

Helli-nimisten lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 40

v. 2016 39

v. 2017 40

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Helli on noin sijalla 13 000.

Helli-nimen harvinaisuus ei ole Suomessa mitenkään poikkeuksellista. Noin joka seitsemännellä suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Yritystoimintaa

Yritykset
perust. 1918–1941
Yritykset
perust. –2015

Sana Helli esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten viralliset kotipaikat on esitetty sinisillä merkeillä oheisilla kartoilla. Jos kartalla on erikokoisia merkkejä, suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Paikannimi Helli

Helli (paikannimi)Katuosoitteissa

Helli on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 3 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on saari sekä talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Helli jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Helli esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Hellivägen. Sijainti on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Etunimi Helli

Helli on myös naisen etunimi. Vuonna 2017 Helli oli yhtenä etunimenä 2 091 naisella, mikä tarkoittaa, että noin joka 1 300:s nainen oli etunimeltään Helli. Juuri etunimenä Helli onkin yleisempi, sillä samaan aikaan se oli vain 40 suomalaisen sukunimi. Luvut koskevat Suomen kansalaisia.

Nimi on tavallisimmin käytössä naisten ensimmäisenä etunimenä (1 621 henkeä). Toisena tai kolmantena etunimenä se on harvinaisempi (470).

Helli-suku ulkomailla

Ruotsissa Helli oli 33 ihmisen sukunimi vuonna 2015.

Norjassa Helli oli 26 ihmisen sukunimi vuonna 2015.

403326
Helli Pohjolassa

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Хелли tarkoittaa nimeä Helli. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Hellin Helli tai Helge Helli.

Samankaltaisia nimiä kuin Helli

Linkkejä muualle

Sukunimi-infossa on tietoja 23 166 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tiedoissa voi olla puutteita ja virheitä. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet / Surname Helli, Finland.

©Tuomas Salste