Helppikangas: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Helppikangas

Helppikangas on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme varsin harvinainen.

Helppikankaiden lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 40

v. 2016 41

v. 2017 41

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Helppikangas on noin sijalla 13 000.

Helppikangas-nimen harvinaisuus ei ole Suomessa mitenkään poikkeuksellista. Noin joka seitsemännellä suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Verrattuna muihin sukunimiin Helppikangas on melko pitkä nimi.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Хельппикангас tarkoittaa nimeä Helppikangas. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Helpicangas on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Helppikangas olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Helpi Helppikangas tai Helge Helppikangas.

Samankaltaisia nimiä kuin Helppikangas

Linkkejä muualle

Sukunimi-infossa on tietoja 23 166 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tiedoissa voi olla puutteita ja virheitä. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet / Surname Helppikangas, Finland.

©Tuomas Salste