Hilpi: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Hilpi

Hilpi on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme varsin harvinainen.

Hilpi-nimisten lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 21

v. 2016 21

v. 2017 21

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Hilpi on noin sijalla 21 000.

Hilpi-nimen harvinaisuus ei ole Suomessa mitenkään poikkeuksellista. Noin joka 11. suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Hilpi on ollut ns. suojattu sukunimi. Jottei suvun ulkopuolinen voisi ottaa samaa nimeä, Hilpi on suojattu 1920 Suomalaisuuden Liitossa. Nykyään nimiä ei enää suojata, vaan kaikki sukunimet ovat suojattuja sukunimiä.

Yritystoimintaa

Yritykset
perust. 1925
Yritykset
perust. 1948–2011

Sana Hilpi esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten viralliset kotipaikat on esitetty sinisillä merkeillä oheisilla kartoilla. Jos kartalla on erikokoisia merkkejä, suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Hilpi osoitteissa

Katuosoitteissa

Sana Hilpi esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Hilpi Kummilan tie. Sijainti on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Etunimi Hilpi

Hilpi on myös naisen etunimi. Vuonna 2017 Hilpi oli yhtenä etunimenä 203 suomalaisella (18 miestä, 185 naista). Juuri etunimenä Hilpi onkin yleisempi, sillä samaan aikaan se oli vain 21 suomalaisen sukunimi. Luvut koskevat Suomen kansalaisia.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Хильпи tarkoittaa nimeä Hilpi. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Hilppa Hilpi tai Hilding Hilpi.

Samankaltaisia nimiä kuin Hilpi

Linkkejä muualle

Sukunimi-infossa on tietoja 23 166 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tiedoissa voi olla puutteita ja virheitä. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet / Surname Hilpi, Finland.

©Tuomas Salste