Honkasaari: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Honkasaari

Honkasaari on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme melko harvinainen.

Honkasaarien lukumäärä eri vuosina:

v. 2014 81

v. 2015 81

v. 2016 82

v. 2017 79

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Honkasaari on noin sijalla 8 000.

Honkasaari-nimen harvinaisuus ei ole Suomessa mitenkään poikkeuksellista. Noin joka viidennellä suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Honkasaari on ollut ns. suojattu sukunimi. Jottei suvun ulkopuolinen voisi ottaa samaa nimeä, Honkasaari on suojattu 1989 Suomalaisuuden Liitossa. Nykyään nimiä ei enää suojata, vaan kaikki sukunimet ovat suojattuja sukunimiä.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
2010

Honkasaari on tavallisimpia nimiä seuraavalla paikkakunnalla:

Listalla on kunta, jossa Honkasaari on 30 yleisimmän sukunimen joukossa. Paikka on merkitty myös oheiseen karttaan (violetti merkki). Tiedot ovat vuodelta 2010.

Kartta ei ole kaikenkattava. Siltä puuttuvat ne kunnat, joissa Honkasaari ei ole yleisimpien joukossa. Kartalla on yhteensä vain 20 hengen asuinpaikat. Uusimman tiedon mukaan Honkasaaria on 79.

Paikannimi Honkasaari

Honkasaari (paikannimi)Honkasaari (karttanimi)

Honkasaari on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 224 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kohouma, maastokohde, metsäalue, niemi, saari sekä talo.

Nyky-Suomen lisäksi Honkasaari esiintyi Karjalan kartoilla ennen sotia. Alueen kartoilla oli yhteensä 21 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät ohessa. Paikkojen tyyppi on maasto.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Honkasaari jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Katuosoitteissa

Sana Honkasaari esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Honkasaarenkatu, Honkasaarenraitti, Honkasaarentie, Honkasaari, Honkasaari Rönö, Kuivaniemen Honkasaari, Pyhäselän Honkasaari, Rönön Honkasaari, Vuohijärven Honkasaari. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Хонкасаари tarkoittaa nimeä Honkasaari. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Hongasarj on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Honkasaari olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Hong Honkasaari.

Samankaltaisia nimiä kuin Honkasaari

Linkkejä muualle

Sukunimi-infossa on tietoja 23 166 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tiedoissa voi olla puutteita ja virheitä. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet / Surname Honkasaari, Finland.

©Tuomas Salste