Iisakkila: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Iisakkila

Iisakkila on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme melko harvinainen.

Iisakkila-nimisten lukumäärä eri vuosina:

v. 2014 62

v. 2015 64

v. 2016 64

v. 2017 61

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Iisakkila on noin sijalla 9 700.

Iisakkila-nimen harvinaisuus ei ole Suomessa mitenkään poikkeuksellista. Noin joka kuudennella suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Iisakkila-nimisten enemmistö on naisia. Vuonna 2016 naisten osuus tämän sukunimen kantajista oli 61 %.

Paikannimi Iisakkila

Iisakkila (paikannimi)Katuosoitteissa

Iisakkila on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 19 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on metsäalue sekä talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Iisakkila jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Iisakkila esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Iisakkilantie. Sijainti on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Ийсаккила ("Ijsakkila") tarkoittaa nimeä Iisakkila. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Ijsackila on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Iisakkila olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Iisakki Iisakkila tai Iisa Iisakkila.

Samankaltaisia nimiä kuin Iisakkila

Linkkejä muualle

Sukunimi-infossa on tietoja 23 166 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tiedoissa voi olla puutteita ja virheitä. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet / Surname Iisakkila, Finland.

©Tuomas Salste