Isto: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Isto

Isto on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme melko harvinainen.

Isto-nimisten lukumäärä eri vuosina:

v. 2014 63

v. 2015 64

v. 2016 67

v. 2017 66

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Isto on noin sijalla 9 200.

Isto-nimen harvinaisuus ei ole Suomessa mitenkään poikkeuksellista. Noin joka kuudennella suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Verrattuna muihin sukunimiin Isto on lyhyt nimi.

Isto on ollut ns. suojattu sukunimi. Jottei suvun ulkopuolinen voisi ottaa samaa nimeä, Isto on suojattu 1985 Suomalaisuuden Liitossa. Nykyään nimiä ei enää suojata, vaan kaikki sukunimet ovat suojattuja sukunimiä.

Yritystoimintaa

Yritykset
perust. 1922–1939
Yritykset
perust. –2009

Sana Isto esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten viralliset kotipaikat on esitetty sinisillä merkeillä oheisilla kartoilla. Jos kartalla on erikokoisia merkkejä, suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Paikannimi Isto

Isto (paikannimi)

Isto on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Paikka näkyy oheisella kartalla. Tyypiltään paikka on metsäalue.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Isto jotain tekemistä tämän paikan kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Etunimi Isto

Isto on myös miehen etunimi. Vuonna 2017 Isto oli yhtenä etunimenä 972 miehellä, mikä tarkoittaa, että noin joka 2 900:s mies oli etunimeltään Isto. Juuri etunimenä Isto onkin yleisempi, sillä samaan aikaan se oli vain 66 suomalaisen sukunimi. Luvut koskevat Suomen kansalaisia.

Nimi on tavallisimmin käytössä miesten ensimmäisenä etunimenä (731 henkeä). Toisena tai kolmantena etunimenä se on harvinaisempi (241).

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Исто tarkoittaa nimeä Isto. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Samankaltaisia nimiä kuin Isto

Linkkejä muualle

Sukunimi-infossa on tietoja 23 166 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tiedoissa voi olla puutteita ja virheitä. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet / Surname Isto, Finland.

©Tuomas Salste