Jalamo: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Jalamo

Jalamo on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme varsin harvinainen.

Jalamo-nimisten lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 38

v. 2016 38

v. 2017 38

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Jalamo on noin sijalla 14 000.

Jalamo-nimen harvinaisuus ei ole Suomessa mitenkään poikkeuksellista. Noin joka kahdeksannella suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Jalamo on ollut ns. suojattu sukunimi. Jottei suvun ulkopuolinen voisi ottaa samaa nimeä, Jalamo on suojattu 1931 Suomalaisuuden Liitossa. Nykyään nimiä ei enää suojata, vaan kaikki sukunimet ovat suojattuja sukunimiä.

Jalamot ulkomailla

Ruotsissa Jalamo oli 13 ihmisen sukunimi vuonna 2015.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Яламо tarkoittaa nimeä Jalamo. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Ialamå on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Jalamo olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Jali Jalamo.

Samankaltaisia nimiä kuin Jalamo

Linkkejä muualle

Sukunimi-infossa on tietoja 23 166 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tiedoissa voi olla puutteita ja virheitä. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet / Surname Jalamo, Finland.

©Tuomas Salste