Jesiöjärvi: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Jesiöjärvi

Jesiöjärvi on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme varsin harvinainen.

Jesiöjärvien lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 40

v. 2016 43

v. 2017 45

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Jesiöjärvi on noin sijalla 12 000.

Jesiöjärvi-nimen harvinaisuus ei ole Suomessa mitenkään poikkeuksellista. Noin joka seitsemännellä suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Есиёярви ("Jesijojarvi") tarkoittaa nimeä Jesiöjärvi. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Iesiöierfwj on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Jesiöjärvi olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Nimi kirjoitetaan joskus Jesiojarvi tai Jesioejaervi, jos ns. ääkköset eivät ole käytössä tai niitä ei tunneta.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Jesse Jesiöjärvi tai Jessi Jesiöjärvi.

Linkkejä muualle

Sukunimi-infossa on tietoja 23 166 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tiedoissa voi olla puutteita ja virheitä. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet / Surname Jesiöjärvi, Finland.

©Tuomas Salste