Joona: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Joona

Joona on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme yleisyydeltään tavanomainen.

Joona-nimisten lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 236 max

v. 2014 259

v. 2015 258

v. 2016 253

v. 2017 254

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2014–2017 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Joona on noin sijalla 3 100.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
2010

Joona on tavallisimpia nimiä seuraavalla paikkakunnalla:

Listalla on kunta, jossa Joona on 30 yleisimmän sukunimen joukossa. Paikka on merkitty myös oheiseen karttaan (violetti merkki). Tiedot ovat vuodelta 2010.

Kartta ei ole kaikenkattava. Siltä puuttuvat ne kunnat, joissa Joona ei ole yleisimpien joukossa. Kartalla on yhteensä vain 39 hengen asuinpaikat. Uusimman tiedon mukaan Joona-nimisiä on 254.

Asuinpaikat 1939–1958

Asuinpaikkoja
1939–1958
Syntymäpaikkoja
1889-1926

Joona-nimisiä tiedetään asuneen ainakin viereisten karttojen mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa 13 Joona-nimisen asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1939–1958 aikuisiässä kuolleiden tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä. Näiden Joona-nimisten yleisimpiä asuinpaikkoja olivat Ylitornio (5 henkeä) sekä Tyrvää (4).

Syntymäpaikkakartta (harmahtavat merkit) osoittaa, missä edellä mainitut vainajat olivat aikanaan syntyneet. On huomattava, että sukunimen muuttaminen oli 1900-luvun alkupuolella erittäin yleistä. Niinpä heillä saattoi syntyessään olla jokin muu nimi kuin Joona, tai sukunimi saattoi varsinkin lännessä puuttua kokonaan. Syntymäpaikkakarttaan on otettu miehet ja naimattomat naiset, joiden sukunimi ei ole vaihtunut avioituessa. Heitä on kartalla 10.

Kartoilla suurempi merkki tarkoittaa suurempaa henkilömäärää.

Paikannimi Joona

Joona (paikannimi)

Joona on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 4 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Joona jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Etunimi Joona

Joona on myös miehen etunimi. Vuonna 2017 Joona oli yhtenä etunimenä 11 831 miehellä, mikä tarkoittaa, että noin joka 240:s mies oli etunimeltään Joona. Juuri etunimenä Joona onkin yleisempi, sillä samaan aikaan se oli vain 254 suomalaisen sukunimi. Luvut koskevat Suomen kansalaisia.

Nimi on tavallisimmin käytössä miesten ensimmäisenä etunimenä (10 439 henkeä). Toisena tai kolmantena etunimenä se on harvinaisempi (1 392).

Joona-suku ulkomailla

Ruotsissa Joona oli 80 ihmisen sukunimi vuonna 2015.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Йоона tarkoittaa nimeä Joona. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Iona on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Joona olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Joonas Joona.

Samankaltaisia nimiä kuin Joona

Linkkejä muualle

Sukunimi-infossa on tietoja 23 166 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tiedoissa voi olla puutteita ja virheitä. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet / Surname Joona, Finland.

©Tuomas Salste