Kaihlaniemi: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Kaihlaniemi

Kaihlaniemi on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme varsin harvinainen.

Kaihlaniemien lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 29

v. 2016 29

v. 2017 30

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Kaihlaniemi on noin sijalla 17 000.

Kaihlaniemi-nimen harvinaisuus ei ole Suomessa mitenkään poikkeuksellista. Noin joka yhdeksännellä suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Verrattuna muihin sukunimiin Kaihlaniemi on melko pitkä nimi.

Paikannimi Kaihlaniemi

Kaihlaniemi (paikannimi)Katuosoitteissa

Kaihlaniemi on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 13 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kohouma, niemi, saari sekä talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Kaihlaniemi jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Kaihlaniemi esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Kaihlaniementie. Sijainti on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Кайхланиеми ("Kaihlanijemi") tarkoittaa nimeä Kaihlaniemi. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Caichlaniemj on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Kaihlaniemi olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Kaiho Kaihlaniemi.

Samankaltaisia nimiä kuin Kaihlaniemi

Linkkejä muualle

Sukunimi-infossa on tietoja 23 166 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tiedoissa voi olla puutteita ja virheitä. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet / Surname Kaihlaniemi, Finland.

©Tuomas Salste