Kalevi: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Kalevi

Kalevi on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme varsin harvinainen.

Kalevi-nimisten lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 24

v. 2016 21

v. 2017 21

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Kalevi on noin sijalla 21 000.

Kalevi-nimen harvinaisuus ei ole Suomessa mitenkään poikkeuksellista. Noin joka 11. suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Yritystoimintaa

Yritykset
perust. 1901–1943
Yritykset
perust. –2016

Sana Kalevi esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten viralliset kotipaikat on esitetty sinisillä merkeillä oheisilla kartoilla. Jos kartalla on erikokoisia merkkejä, suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Etunimi Kalevi

Kalevi on myös miehen etunimi. Vuonna 2017 Kalevi oli yhtenä etunimenä 99 514 miehellä, mikä tarkoittaa, että noin joka 30:s mies oli etunimeltään Kalevi. Juuri etunimenä Kalevi onkin yleisempi, sillä samaan aikaan se oli vain 21 suomalaisen sukunimi. Luvut koskevat Suomen kansalaisia.

Nimi on tavallisimmin käytössä miesten toisena tai kolmantena etunimenä (93 882 henkeä). Ensimmäisenä etunimenä se on harvinaisempi (5 632).

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Калеви tarkoittaa nimeä Kalevi. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Calefwj on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Kalevi olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Kaleva Kalevi.

Samankaltaisia nimiä kuin Kalevi

Linkkejä muualle

Sukunimi-infossa on tietoja 23 166 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tiedoissa voi olla puutteita ja virheitä. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet / Surname Kalevi, Finland.

©Tuomas Salste