Kangasmetsä: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Kangasmetsä

Kangasmetsä on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme varsin harvinainen.

Kangasmetsien lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 39

v. 2016 40

v. 2017 40

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Kangasmetsä on noin sijalla 13 000.

Kangasmetsä-nimen harvinaisuus ei ole Suomessa mitenkään poikkeuksellista. Noin joka seitsemännellä suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Verrattuna muihin sukunimiin Kangasmetsä on melko pitkä nimi.

Paikannimi Kangasmetsä

Kangasmetsä (paikannimi)Katuosoitteissa

Kangasmetsä on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Paikka näkyy oheisella kartalla. Tyypiltään paikka on metsäalue.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Kangasmetsä jotain tekemistä tämän paikan kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Kangasmetsä esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Kangasmetsäntie, Kangasmetsätie. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Кангасмется ("Kangasmetsja") tarkoittaa nimeä Kangasmetsä. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Cangasmetzä on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Kangasmetsä olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Nimi kirjoitetaan joskus Kangasmetsa tai Kangasmetsae, jos ns. ääkköset eivät ole käytössä tai niitä ei tunneta.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Kanerva Kangasmetsä.

Samankaltaisia nimiä kuin Kangasmetsä

Linkkejä muualle

Sukunimi-infossa on tietoja 23 166 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tiedoissa voi olla puutteita ja virheitä. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet / Surname Kangasmetsä, Finland.

©Tuomas Salste