Kerkkä: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Kerkkä

Kerkkä on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme varsin harvinainen.

Kerkkien lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 38

v. 2016 38

v. 2017 37

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Kerkkä on noin sijalla 14 000.

Kerkkä-nimen harvinaisuus ei ole Suomessa mitenkään poikkeuksellista. Noin joka kahdeksannella suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Paikannimi Kerkkä

Kerkkä (paikannimi)Katuosoitteissa

Kerkkä on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 4 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kohouma sekä talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Kerkkä jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Kerkkä esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Kerkkäkatu, Kerkkäkuja, Kerkkäpolku, Kerkkätie, Kerkänpolku, Kerkäntie. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Керккя ("Kerkkja") tarkoittaa nimeä Kerkkä. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Nimi kirjoitetaan joskus Kerkka tai Kerkkae, jos ns. ääkköset eivät ole käytössä tai niitä ei tunneta.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Kerkko Kerkkä tai Kersti Kerkkä.

Samankaltaisia nimiä kuin Kerkkä

Linkkejä muualle

Sukunimi-infossa on tietoja 23 166 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tiedoissa voi olla puutteita ja virheitä. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet / Surname Kerkkä, Finland.

©Tuomas Salste