Kiemunki: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Kiemunki

Kiemunki on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme varsin harvinainen.

Kiemunkien lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 47

v. 2016 47

v. 2017 44

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Kiemunki on noin sijalla 12 000.

Kiemunki-nimen harvinaisuus ei ole Suomessa mitenkään poikkeuksellista. Noin joka seitsemännellä suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Paikannimi Kiemunki

Kiemunki (paikannimi)

Kiemunki on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Paikka näkyy oheisella kartalla. Tyypiltään paikka on talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Kiemunki jotain tekemistä tämän paikan kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Kiemungit ulkomailla

Ruotsissa Kiemunki oli 16 ihmisen sukunimi vuonna 2015.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Киемунки ("Kijemunki") tarkoittaa nimeä Kiemunki. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Kiemungj on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Kiemunki olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Kielo Kiemunki.

Linkkejä muualle

Sukunimi-infossa on tietoja 23 166 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tiedoissa voi olla puutteita ja virheitä. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet / Surname Kiemunki, Finland.

©Tuomas Salste