Kirvesniemi: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Kirvesniemi

Kirvesniemi on Suomessa esiintyvä sukunimi.

Kirvesniemien määrä on laskenut takavuosista. Lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 208 max

v. 2014 182

v. 2015 178

v. 2016 173

v. 2017 170

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2014–2017 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Kirvesniemi on noin sijalla 4 400.

Verrattuna muihin sukunimiin Kirvesniemi on melko pitkä nimi.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
1939–1958
Syntymäpaikkoja
1884-1930

Kirvesniemiä tiedetään asuneen ainakin viereisten karttojen mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa 23 Kirvesniemen asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1939–1958 aikuisiässä kuolleiden ja lisäksi 1952–1958 eläneiden vanhusten tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä. Näiden Kirvesniemien yleisimpiä asuinpaikkoja olivat Taipalsaari (5 henkeä), Lauritsala (4), Kihniö (4) sekä Kuusankoski (4).

Syntymäpaikkakartta (harmahtavat merkit) osoittaa, missä edellä mainitut vainajat olivat aikanaan syntyneet. On huomattava, että sukunimen muuttaminen oli 1900-luvun alkupuolella erittäin yleistä. Niinpä heillä saattoi syntyessään olla jokin muu nimi kuin Kirvesniemi, tai sukunimi saattoi varsinkin lännessä puuttua kokonaan. Syntymäpaikkakarttaan on otettu miehet ja naimattomat naiset, joiden sukunimi ei ole vaihtunut avioituessa. Heitä on kartalla 10.

Kartoilla suurempi merkki tarkoittaa suurempaa henkilömäärää.

Yritystoimintaa

Yritykset
perust. 1905–1941
Yritykset
perust. 1952–2010

Sana Kirvesniemi esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten viralliset kotipaikat on esitetty sinisillä merkeillä oheisilla kartoilla. Jos kartalla on erikokoisia merkkejä, suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Paikannimi Kirvesniemi

Kirvesniemi (paikannimi)Kirvesniemi (karttanimi)

Kirvesniemi on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 64 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kylä, kaupunginosa tai kulmakunta; niemi sekä talo.

Nyky-Suomen lisäksi Kirvesniemi esiintyi Karjalan kartoilla ennen sotia. Alueen kartoilla oli yhteensä 3 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät ohessa. Paikkojen tyyppi on maasto sekä rakennettu kohde.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Kirvesniemi jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Katuosoitteissa

Sana Kirvesniemi esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Kirvesniementie, Kirvesniemi. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Kirvesniemet ulkomailla

Ruotsissa Kirvesniemi oli 15 ihmisen sukunimi vuonna 2015.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Кирвесниеми ("Kirvesnijemi") tarkoittaa nimeä Kirvesniemi. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Kirfwesniemj on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Kirvesniemi olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Kira Kirvesniemi tai Kiril Kirvesniemi.

Samankaltaisia nimiä kuin Kirvesniemi

Linkkejä muualle

Sukunimi-infossa on tietoja 23 166 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tiedoissa voi olla puutteita ja virheitä. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet / Surname Kirvesniemi, Finland.

©Tuomas Salste