Koivuselkä: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Koivuselkä

Koivuselkä on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme varsin harvinainen.

Koivuselkien lukumäärä eri vuosina:

v. 2016 20

v. 2017 21

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Koivuselkä on noin sijalla 21 000.

Koivuselkä-nimen harvinaisuus ei ole Suomessa mitenkään poikkeuksellista. Noin joka 11. suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Paikannimi Koivuselkä

Koivuselkä (paikannimi)Koivuselkä (karttanimi)

Koivuselkä on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 29 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kohouma; kylä, kaupunginosa tai kulmakunta; metsäalue; rakennus; talo sekä vesialue.

Nyky-Suomen lisäksi Koivuselkä esiintyi Karjalan kartoilla ennen sotia. Alueen kartoilla oli yhteensä 2 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät ohessa. Paikkojen tyyppi on kylä sekä maasto.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Koivuselkä jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Katuosoitteissa

Sana Koivuselkä esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Koivuseläntie. Sijainti on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Койвуселькя ("Koivuselkja") tarkoittaa nimeä Koivuselkä. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Coifwuselgä on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Koivuselkä olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Nimi kirjoitetaan joskus Koivuselka tai Koivuselkae, jos ns. ääkköset eivät ole käytössä tai niitä ei tunneta.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Koitto Koivuselkä.

Samankaltaisia nimiä kuin Koivuselkä

Linkkejä muualle

Sukunimi-infossa on tietoja 23 166 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tiedoissa voi olla puutteita ja virheitä. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet / Surname Koivuselkä, Finland.

©Tuomas Salste