Laihiainen: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Laihiainen

Laihiainen on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme melko harvinainen.

Laihiaisten määrä on noussut takavuosista. Lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 28 max

v. 2014 56

v. 2015 57

v. 2016 56

v. 2017 57

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2014–2017 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Laihiainen on noin sijalla 10 000.

Laihiainen-nimen harvinaisuus ei ole Suomessa mitenkään poikkeuksellista. Noin joka kuudennella suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Лайхиайнен tarkoittaa nimeä Laihiainen. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Laihiain on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Laihiainen olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Laila Laihiainen.

Samankaltaisia nimiä kuin Laihiainen

Linkkejä muualle

Sukunimi-infossa on tietoja 23 166 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tiedoissa voi olla puutteita ja virheitä. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet / Surname Laihiainen, Finland.

©Tuomas Salste