Mieskolainen: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Mieskolainen

Mieskolainen on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme melko harvinainen.

Mieskolaisten lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 124 max

v. 2014 104

v. 2015 103

v. 2016 104

v. 2017 99

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2014–2017 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Mieskolainen on noin sijalla 6 700.

Mieskolainen-nimen harvinaisuus ei ole Suomessa mitenkään poikkeuksellista. Noin joka viidennellä suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Verrattuna muihin sukunimiin Mieskolainen on melko pitkä nimi.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
1939–1958

Mieskolaisia tiedetään asuneen ainakin viereisten karttojen mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa 11 Mieskolaisen asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1939–1958 aikuisiässä kuolleiden ja lisäksi 1952–1958 eläneiden vanhusten tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä. Näiden Mieskolaisten yleisin asuinpaikka oli Kangasniemi (3 henkeä).

Kartalla suurempi merkki tarkoittaa suurempaa henkilömäärää.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Миесколайнен ("Mijeskolainen") tarkoittaa nimeä Mieskolainen. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Miescolain on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Mieskolainen olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Samankaltaisia nimiä kuin Mieskolainen

Linkkejä muualle

Sukunimi-infossa on tietoja 23 166 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tiedoissa voi olla puutteita ja virheitä. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet / Surname Mieskolainen, Finland.

©Tuomas Salste