Niinilammi: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Niinilammi

Niinilammi on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme varsin harvinainen.

Niinilampien lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 21

v. 2016 23

v. 2017 24

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Niinilammi on noin sijalla 19 000.

Niinilammi-nimen harvinaisuus ei ole Suomessa mitenkään poikkeuksellista. Noin joka kymmenennellä suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Paikannimi Niinilammi

Niinilammi (paikannimi)Katuosoitteissa

Niinilammi on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 2 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on maastokohde sekä vesialue.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Niinilammi jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Niinilammi esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Niinilammintie. Sijainti on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Нийниламми ("Nijnilammi") tarkoittaa nimeä Niinilammi. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Nijnilammj on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Niinilammi olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Niini Niinilammi tai Niila Niinilammi.

Samankaltaisia nimiä kuin Niinilammi

Linkkejä muualle

Sukunimi-infossa on tietoja 23 166 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tiedoissa voi olla puutteita ja virheitä. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet / Surname Niinilammi, Finland.

©Tuomas Salste