Östergård: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Östergård

Östergård on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme yleisyydeltään tavanomainen.

Östergårdien lukumäärä eri vuosina:

v. 1990 175

v. 2014 206

v. 2015 208

v. 2016 207

v. 2017 205

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuosien 2014–2017 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Östergård on noin sijalla 3 700.

Ö-kirjaimella alkavat nimet ovat Suomessa harvinaisia. Nimi on ruotsinkielinen. Se on sukunimistössämme tavallista. Nimen ruotsinkielisyys ei yleisesti ottaen tarkoita, että suku olisi alkujaan suomenruotsalainen tai Ruotsista kotoisin, sillä supisuomalaisetkin ovat aikojen saatossa saaneet ruotsinkielisiä nimiä. Suvun puhekieltä ei näe nimestä. Sukututkimuksessa voidaan puhekieltä arvioida mm. siitä, missä päin suku on asunut.

Sanan östergård merkitys on 'itätalo'. Jokin muukin merkitys saattaa tulla kyseeseen.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
1939–1958
Syntymäpaikkoja
1888-1918

Östergårdeja tiedetään asuneen ainakin viereisten karttojen mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa 24 Östergårdin asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1939–1958 aikuisiässä kuolleiden ja lisäksi 1952–1958 eläneiden vanhusten tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä. Näiden Östergårdien yleisimpiä asuinpaikkoja olivat Sulva (4 henkeä), Porvoon maalaiskunta (3) sekä Vaasa (3).

Syntymäpaikkakartta (harmahtavat merkit) osoittaa, missä edellä mainitut vainajat olivat aikanaan syntyneet. On huomattava, että sukunimen muuttaminen oli 1900-luvun alkupuolella erittäin yleistä. Niinpä heillä saattoi syntyessään olla jokin muu nimi kuin Östergård, tai sukunimi saattoi varsinkin lännessä puuttua kokonaan. Syntymäpaikkakarttaan on otettu miehet ja naimattomat naiset, joiden sukunimi ei ole vaihtunut avioituessa. Heitä on kartalla 10.

Kartoilla suurempi merkki tarkoittaa suurempaa henkilömäärää.

Yritystoimintaa

Yritykset
perust. 1932
Yritykset
perust. 1962–2014

Sana Östergård esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten viralliset kotipaikat on esitetty sinisillä merkeillä oheisilla kartoilla. Jos kartalla on erikokoisia merkkejä, suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Paikannimi Östergård

Östergård (paikannimi)Katuosoitteissa

Östergård on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 210 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on maastokohde sekä talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Östergård jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Östergård esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Östergårdinkatu, Östergårdintie, Östergårdsgatan, Östergårdsvägen. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Östergårdit ulkomailla

Ruotsissa Östergård oli 90 ihmisen sukunimi vuonna 2015.

Norjassa Østergård oli 13 ihmisen sukunimi vuonna 2015.

Tanskassa Östergård on ollut 488 ihmisen sukunimi vuonna 2016.

2059048813
Östergårdit Pohjolassa

Yhdysvalloissa oli vuonna 2010 yhteensä 350 henkeä, joiden sukunimi oli OSTERGARD. Nimi on siellä etupäässä valkoihoisten sukunimi.

Tiesitkö, että...

Nimi kirjoitetaan joskus Ostergard tai Oestergaard, jos ns. ääkköset eivät ole käytössä tai niitä ei tunneta.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Östen Östergård.

Samankaltaisia nimiä kuin Östergård

Linkkejä muualle

Sukunimi-infossa on tietoja 23 166 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tiedoissa voi olla puutteita ja virheitä. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet / Surname Östergård, Finland.

©Tuomas Salste