Östermark: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Östermark

Östermark on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme varsin harvinainen.

Östermarkien lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 46

v. 2016 44

v. 2017 44

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Östermark on noin sijalla 12 000.

Östermark-nimen harvinaisuus ei ole Suomessa mitenkään poikkeuksellista. Noin joka seitsemännellä suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Ö-kirjaimella alkavat nimet ovat Suomessa harvinaisia. Nimi on ruotsinkielinen. Se on sukunimistössämme tavallista. Nimen ruotsinkielisyys ei yleisesti ottaen tarkoita, että suku olisi alkujaan suomenruotsalainen tai Ruotsista kotoisin, sillä supisuomalaisetkin ovat aikojen saatossa saaneet ruotsinkielisiä nimiä. Suvun puhekieltä ei näe nimestä. Sukututkimuksessa voidaan puhekieltä arvioida mm. siitä, missä päin suku on asunut.

Ruotsin kielessä östermark tarkoittaa ainakin seuraavaa: 'teuva, Östermarkku'. Selitys on 1865 julkaistusta sanakirjasta. Jokin muukin merkitys saattaa tulla kyseeseen.

Yritystoimintaa

Yritykset
perust. 1903–1908
Yritykset
perust. 1978–1989

Sana Östermark esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten viralliset kotipaikat on esitetty sinisillä merkeillä oheisilla kartoilla. Jos kartalla on erikokoisia merkkejä, suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Paikannimi Östermark

Östermark (paikannimi)Katuosoitteissa

Östermark on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 4 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on asutuskohde; kunta; kylä, kaupunginosa tai kulmakunta sekä talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Östermark jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Östermark esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Östermarksvägen. Sijainti on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Östermarkit ulkomailla

Ruotsissa Östermark oli 72 ihmisen sukunimi vuonna 2015. Nimi on siis Ruotsissa yleisempi kuin Suomessa.

Tanskassa Östermark on ollut 89 ihmisen sukunimi vuonna 2016.

447289
Östermarkit Pohjolassa

Tiesitkö, että...

Nimi kirjoitetaan joskus Ostermark tai Oestermark, jos ns. ääkköset eivät ole käytössä tai niitä ei tunneta.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Östen Östermark.

Samankaltaisia nimiä kuin Östermark

Linkkejä muualle

Sukunimi-infossa on tietoja 23 166 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tiedoissa voi olla puutteita ja virheitä. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet / Surname Östermark, Finland.

©Tuomas Salste