Pääkkölä: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Pääkkölä

Pääkkölä on Suomessa esiintyvä sukunimi.

Pääkkölä-nimisten lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 149 max

v. 2014 181

v. 2015 178

v. 2016 177

v. 2017 176

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2014–2017 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Pääkkölä on noin sijalla 4 200.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
2010

Pääkkölä on tavallisimpia nimiä seuraavalla paikkakunnalla:

Listalla on kunta, jossa Pääkkölä on 30 yleisimmän sukunimen joukossa. Paikka on merkitty myös oheiseen karttaan (violetti merkki). Tiedot ovat vuodelta 2010.

Kartta ei ole kaikenkattava. Siltä puuttuvat ne kunnat, joissa Pääkkölä ei ole yleisimpien joukossa. Kartalla on yhteensä vain 28 hengen asuinpaikat. Uusimman tiedon mukaan Pääkkölä-nimisiä on 176.

Asuinpaikat 1939–1958

Asuinpaikkoja
1939–1958
Syntymäpaikkoja
1885-1924

Pääkkölä-nimisiä tiedetään asuneen ainakin viereisten karttojen mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa 9 Pääkkölän asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1939–1958 aikuisiässä kuolleiden ja lisäksi 1952–1958 eläneiden vanhusten tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä.

Syntymäpaikkakartta (harmahtavat merkit) osoittaa, missä edellä mainitut vainajat olivat aikanaan syntyneet. On huomattava, että sukunimen muuttaminen oli 1900-luvun alkupuolella erittäin yleistä. Niinpä heillä saattoi syntyessään olla jokin muu nimi kuin Pääkkölä, tai sukunimi saattoi varsinkin lännessä puuttua kokonaan. Syntymäpaikkakarttaan on otettu miehet ja naimattomat naiset, joiden sukunimi ei ole vaihtunut avioituessa. Heitä on kartalla 6.

Kartoilla suurempi merkki tarkoittaa suurempaa henkilömäärää.

Yritystoimintaa

Yritykset
perust. 1915
Yritykset
perust. 1983–2001

Sana Pääkkölä esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten viralliset kotipaikat on esitetty sinisillä merkeillä oheisilla kartoilla. Jos kartalla on erikokoisia merkkejä, suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Paikannimi Pääkkölä

Pääkkölä (paikannimi)Katuosoitteissa

Pääkkölä on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 21 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kylä, kaupunginosa tai kulmakunta sekä talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Pääkkölä jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Pääkkölä esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Pääkköläntie. Sijainti on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Pääkkölät ulkomailla

Ruotsissa Pääkkölä oli 23 ihmisen sukunimi vuonna 2015.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Пяаккёля ("Pjaakkjolja") tarkoittaa nimeä Pääkkölä. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Päckölä on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Pääkkölä olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Nimi kirjoitetaan joskus Paakkola tai Paeaekkoelae, jos ns. ääkköset eivät ole käytössä tai niitä ei tunneta.

Samankaltaisia nimiä kuin Pääkkölä

Linkkejä muualle

Sukunimi-infossa on tietoja 23 166 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tiedoissa voi olla puutteita ja virheitä. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet / Surname Pääkkölä, Finland.

©Tuomas Salste