Päivänsäde: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Päivänsäde

Päivänsäde on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme melko harvinainen.

Päivänsäde-nimisten lukumäärä eri vuosina:

v. 2014 57

v. 2015 56

v. 2016 57

v. 2017 57

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Päivänsäde on noin sijalla 10 000.

Päivänsäde-nimen harvinaisuus ei ole Suomessa mitenkään poikkeuksellista. Noin joka kuudennella suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Yritystoimintaa

Yritykset
perust. 1932
Yritykset
perust. 1984–2013

Sana Päivänsäde esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten viralliset kotipaikat on esitetty sinisillä merkeillä oheisilla kartoilla. Jos kartalla on erikokoisia merkkejä, suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Päivänsäde osoitteissa

Katuosoitteissa

Sana Päivänsäde esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Päivänsäde. Sijainti on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Etunimi Päivänsäde

Päivänsäde on myös naisen etunimi. Vuonna 2017 Päivänsäde oli yhtenä etunimenä 58 naisella. Samaan aikaan Päivänsäde oli 57 suomalaisen sukunimi. Luvut koskevat Suomen kansalaisia.

Nimi on käytössä naisten 2. tai 3. etunimenä. Ensimmäisenä etunimenä sitä ei käytetä.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Пяйвянсяде ("Pjaivjansjade") tarkoittaa nimeä Päivänsäde. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Päifwänsäde on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Päivänsäde olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Nimi kirjoitetaan joskus Paivansade tai Paeivaensaede, jos ns. ääkköset eivät ole käytössä tai niitä ei tunneta.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Päivi Päivänsäde tai Päivö Päivänsäde.

Samankaltaisia nimiä kuin Päivänsäde

Linkkejä muualle

Sukunimi-infossa on tietoja 23 166 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tiedoissa voi olla puutteita ja virheitä. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet / Surname Päivänsäde, Finland.

©Tuomas Salste