Pekko: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Pekko

Pekko on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme varsin harvinainen.

Pekko-nimisten lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 31

v. 2016 31

v. 2017 32

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Pekko on noin sijalla 16 000.

Pekko-nimen harvinaisuus ei ole Suomessa mitenkään poikkeuksellista. Noin joka kahdeksannella suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Yritystoimintaa

Yritykset
perust. 1897
Yritykset
perust. 1980–2011

Sana Pekko esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten viralliset kotipaikat on esitetty sinisillä merkeillä oheisilla kartoilla. Jos kartalla on erikokoisia merkkejä, suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Paikannimi Pekko

Pekko (paikannimi)Katuosoitteissa

Pekko on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 7 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on saari sekä talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Pekko jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Pekko esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Pekonkuja, Pekonrinne, Pekontie. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Etunimi Pekko

Pekko on myös miehen etunimi. Vuonna 2017 Pekko oli yhtenä etunimenä 555 miehellä, mikä tarkoittaa, että noin joka 5 000:s mies oli etunimeltään Pekko. Juuri etunimenä Pekko onkin yleisempi, sillä samaan aikaan se oli vain 32 suomalaisen sukunimi. Luvut koskevat Suomen kansalaisia.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Пекко tarkoittaa nimeä Pekko. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Peckå on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Pekko olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Pekka Pekko.

Samankaltaisia nimiä kuin Pekko

Linkkejä muualle

Sukunimi-infossa on tietoja 23 166 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tiedoissa voi olla puutteita ja virheitä. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet / Surname Pekko, Finland.

©Tuomas Salste