Pöytäkivi: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Pöytäkivi

Pöytäkivi on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme melko harvinainen.

Pöytäkivien lukumäärä eri vuosina:

v. 2014 67

v. 2015 66

v. 2016 64

v. 2017 63

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Pöytäkivi on noin sijalla 9 500.

Pöytäkivi-nimen harvinaisuus ei ole Suomessa mitenkään poikkeuksellista. Noin joka kuudennella suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Paikannimi Pöytäkivi

Pöytäkivi (paikannimi)Pöytäkivi (karttanimi)

Pöytäkivi on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 10 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kivi, kohouma, talo sekä vesikivi.

Nyky-Suomen lisäksi Pöytäkivi esiintyi Karjalan kartoilla ennen sotia. Paikka näkyy ohessa. Tyypiltään paikka on rakennettu kohde.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Pöytäkivi jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Katuosoitteissa

Sana Pöytäkivi esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Pöytäkiventie. Sijainti on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Пёутякиви ("Pjoutjakivi") tarkoittaa nimeä Pöytäkivi. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Pöÿtäkifwj on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Pöytäkivi olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Nimi kirjoitetaan joskus Poytakivi tai Poeytaekivi, jos ns. ääkköset eivät ole käytössä tai niitä ei tunneta.

Samankaltaisia nimiä kuin Pöytäkivi

Linkkejä muualle

Sukunimi-infossa on tietoja 23 166 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tiedoissa voi olla puutteita ja virheitä. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet / Surname Pöytäkivi, Finland.

©Tuomas Salste