Puotiniemi: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Puotiniemi

Puotiniemi on Suomessa esiintyvä sukunimi.

Puotiniemien lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 137 max

v. 2014 181

v. 2015 180

v. 2016 179

v. 2017 180

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2014–2017 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Puotiniemi on noin sijalla 4 200.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
1939–1958

Puotiniemiä tiedetään asuneen ainakin viereisten karttojen mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa 6 Puotiniemen asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1939–1958 aikuisiässä kuolleiden tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä.

Kartalla suurempi merkki tarkoittaa suurempaa henkilömäärää.

Paikannimi Puotiniemi

Puotiniemi (paikannimi)Katuosoitteissa

Puotiniemi on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 2 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on niemi sekä talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Puotiniemi jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Puotiniemi esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Puotiniemenperä, Puotiniementie, Puotiniemi, Puotiniemivägen. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Puotiniemet ulkomailla

Ruotsissa Puotiniemi oli 14 ihmisen sukunimi vuonna 2015.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Пуотиниеми ("Puotinijemi") tarkoittaa nimeä Puotiniemi. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Pootiniemj on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Puotiniemi olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Samankaltaisia nimiä kuin Puotiniemi

Linkkejä muualle

Sukunimi-infossa on tietoja 23 166 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tiedoissa voi olla puutteita ja virheitä. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet / Surname Puotiniemi, Finland.

©Tuomas Salste