Puronvarsi: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Puronvarsi

Puronvarsi on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme melko harvinainen.

Puronvarsien lukumäärä eri vuosina:

v. 2014 69

v. 2015 71

v. 2016 73

v. 2017 73

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Puronvarsi on noin sijalla 8 500.

Puronvarsi-nimen harvinaisuus ei ole Suomessa mitenkään poikkeuksellista. Noin joka viidennellä suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Paikannimi Puronvarsi

Puronvarsi (paikannimi)Katuosoitteissa

Puronvarsi on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 15 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on metsäalue, pelto/niitty sekä talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Puronvarsi jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Puronvarsi esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Puronvarrentie, Puronvarsi, Puronvarsitie. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Пуронварси tarkoittaa nimeä Puronvarsi. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Puronfwarsj on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Puronvarsi olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Samankaltaisia nimiä kuin Puronvarsi

Linkkejä muualle

Sukunimi-infossa on tietoja 23 166 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tiedoissa voi olla puutteita ja virheitä. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet / Surname Puronvarsi, Finland.

©Tuomas Salste