Pykälä-Aho: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Pykälä-Aho

Pykälä-Aho on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme varsin harvinainen.

Pykälä-Ahojen lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 39 max

v. 2015 40

v. 2016 39

v. 2017 40

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2015–2017 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Pykälä-Aho on noin sijalla 13 000.

Pykälä-Aho-nimen harvinaisuus ei ole Suomessa mitenkään poikkeuksellista. Noin joka seitsemännellä suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Nimestä on olemassa variantti Pykäläaho. Varianteissa on usein kyse saman nimen eri kirjoitusasusta, jotka ovat vakiintuneet eri sukujen tai sukuhaarojen käyttöön.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Пюкяля-Ахо ("Pjukjalja-Aho") tarkoittaa nimeä Pykälä-Aho. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Pÿkälä=Ahå on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Pykälä-Aho olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Nimi kirjoitetaan joskus Pykala-Aho tai Pykaelae-Aho, jos ns. ääkköset eivät ole käytössä tai niitä ei tunneta.

Samankaltaisia nimiä kuin Pykälä-Aho

Linkkejä muualle

Sukunimi-infossa on tietoja 23 166 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tiedoissa voi olla puutteita ja virheitä. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet / Surname Pykälä-Aho, Finland.

©Tuomas Salste