Pyymäki: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Pyymäki

Pyymäki on Suomessa esiintyvä sukunimi.

Pyymäkien lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 160 max

v. 2014 136

v. 2015 137

v. 2016 135

v. 2017 133

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2014–2017 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Pyymäki on noin sijalla 5 300.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
1939–1958
Syntymäpaikkoja
1890-1926

Pyymäkiä tiedetään asuneen ainakin viereisten karttojen mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa 13 Pyymäen asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1939–1958 aikuisiässä kuolleiden tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä. Näiden Pyymäkien yleisimpiä asuinpaikkoja olivat Suoniemi (4 henkeä), Virrat (3) sekä Mouhijärvi (3).

Syntymäpaikkakartta (harmahtavat merkit) osoittaa, missä edellä mainitut vainajat olivat aikanaan syntyneet. On huomattava, että sukunimen muuttaminen oli 1900-luvun alkupuolella erittäin yleistä. Niinpä heillä saattoi syntyessään olla jokin muu nimi kuin Pyymäki, tai sukunimi saattoi varsinkin lännessä puuttua kokonaan. Syntymäpaikkakarttaan on otettu miehet ja naimattomat naiset, joiden sukunimi ei ole vaihtunut avioituessa. Heitä on kartalla 12.

Kartoilla suurempi merkki tarkoittaa suurempaa henkilömäärää.

Paikannimi Pyymäki

Pyymäki (paikannimi)Katuosoitteissa

Pyymäki on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 65 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kohouma; kylä, kaupunginosa tai kulmakunta; maastokohde; metsäalue sekä talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Pyymäki jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Pyymäki esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Pyymäenkuja, Pyymäenpolku, Pyymäenrinne, Pyymäentie. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Пюумяки ("Pjuumjaki") tarkoittaa nimeä Pyymäki. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Pÿmäkj on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Pyymäki olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Nimi kirjoitetaan joskus Pyymaki tai Pyymaeki, jos ns. ääkköset eivät ole käytössä tai niitä ei tunneta.

Linkkejä muualle

Sukunimi-infossa on tietoja 23 166 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tiedoissa voi olla puutteita ja virheitä. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet / Surname Pyymäki, Finland.

©Tuomas Salste