Rääpysjärvi: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Rääpysjärvi

Rääpysjärvi on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme melko harvinainen.

Rääpysjärvien lukumäärä eri vuosina:

v. 2014 70

v. 2015 71

v. 2016 70

v. 2017 71

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Rääpysjärvi on noin sijalla 8 700.

Rääpysjärvi-nimen harvinaisuus ei ole Suomessa mitenkään poikkeuksellista. Noin joka kuudennella suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Verrattuna muihin sukunimiin Rääpysjärvi on melko pitkä nimi.

Paikannimi Rääpysjärvi

Rääpysjärvi (paikannimi)Katuosoitteissa

Rääpysjärvi on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 4 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on talo sekä vesialue.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Rääpysjärvi jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Rääpysjärvi esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Rääpysjärventie. Sijainti on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Ряапюсъярви ("Rjaapjusjarvi") tarkoittaa nimeä Rääpysjärvi. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Räpÿsierfwj on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Rääpysjärvi olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Nimi kirjoitetaan joskus Raapysjarvi tai Raeaepysjaervi, jos ns. ääkköset eivät ole käytössä tai niitä ei tunneta.

Linkkejä muualle

Sukunimi-infossa on tietoja 23 166 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tiedoissa voi olla puutteita ja virheitä. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet / Surname Rääpysjärvi, Finland.

©Tuomas Salste