Raatesalmi: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Raatesalmi

Raatesalmi on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme melko harvinainen.

Raatesalmien lukumäärä eri vuosina:

v. 2014 77

v. 2015 76

v. 2016 77

v. 2017 80

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Raatesalmi on noin sijalla 7 900.

Raatesalmi-nimen harvinaisuus ei ole Suomessa mitenkään poikkeuksellista. Noin joka viidennellä suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Paikannimi Raatesalmi

Raatesalmi (paikannimi)Katuosoitteissa

Raatesalmi on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 12 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on talo, vesialue, virtaveden osa sekä virtavesi.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Raatesalmi jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Raatesalmi esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Raatesalmenpolku, Raatesalmentie. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Raatesalmet ulkomailla

Ruotsissa Raatesalmi oli 19 ihmisen sukunimi vuonna 2015.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Раатесалми tarkoittaa nimeä Raatesalmi. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Ratesalmj on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Raatesalmi olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Raakel Raatesalmi.

Samankaltaisia nimiä kuin Raatesalmi

Linkkejä muualle

Sukunimi-infossa on tietoja 23 166 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tiedoissa voi olla puutteita ja virheitä. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet / Surname Raatesalmi, Finland.

©Tuomas Salste