Rajasaari: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Rajasaari

Rajasaari on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme melko harvinainen.

Rajasaarien lukumäärä eri vuosina:

v. 2014 61

v. 2015 63

v. 2016 62

v. 2017 61

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Rajasaari on noin sijalla 9 700.

Rajasaari-nimen harvinaisuus ei ole Suomessa mitenkään poikkeuksellista. Noin joka kuudennella suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
1939–1958

Rajasaaria tiedetään asuneen ainakin viereisten karttojen mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa 9 Rajasaaren asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1939–1958 aikuisiässä kuolleiden ja lisäksi 1952–1958 eläneiden vanhusten tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä. Näiden Rajasaarien yleisin asuinpaikka oli Kankaanpää (3 henkeä).

Kartalla suurempi merkki tarkoittaa suurempaa henkilömäärää.

Paikannimi Rajasaari

Rajasaari (paikannimi)Rajasaari (karttanimi)

Rajasaari on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 137 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kohouma, metsäalue, niemi, pelto/niitty, saari sekä talo.

Nyky-Suomen lisäksi Rajasaari esiintyi Karjalan kartoilla ennen sotia. Alueen kartoilla oli yhteensä 7 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät ohessa. Paikkojen tyyppi on maasto.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Rajasaari jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Katuosoitteissa

Sana Rajasaari esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Hangasjärven Rajasaari, Rajasaarentie, Rajasaari. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Раясаари tarkoittaa nimeä Rajasaari. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Raiasarj on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Rajasaari olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Samankaltaisia nimiä kuin Rajasaari

Linkkejä muualle

Sukunimi-infossa on tietoja 23 166 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tiedoissa voi olla puutteita ja virheitä. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet / Surname Rajasaari, Finland.

©Tuomas Salste