Rajasilta: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Rajasilta

Rajasilta on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme varsin harvinainen.

Rajasiltojen lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 27

v. 2016 28

v. 2017 28

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Rajasilta on noin sijalla 17 000.

Rajasilta-nimen harvinaisuus ei ole Suomessa mitenkään poikkeuksellista. Noin joka yhdeksännellä suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Paikannimi Rajasilta

Rajasilta (paikannimi)Rajasilta (karttanimi)

Rajasilta on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 8 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kulkuväylä; kylä, kaupunginosa tai kulmakunta; metsäalue sekä talo.

Nyky-Suomen lisäksi Rajasilta esiintyi Karjalan kartoilla ennen sotia. Alueen kartoilla oli yhteensä 2 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät ohessa. Paikkojen tyyppi on rakennettu kohde.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Rajasilta jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Katuosoitteissa

Sana Rajasilta esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Rajasillantie, Rajasilta. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Раясильта tarkoittaa nimeä Rajasilta. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Raiasilda on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Rajasilta olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Samankaltaisia nimiä kuin Rajasilta

Linkkejä muualle

Sukunimi-infossa on tietoja 23 166 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tiedoissa voi olla puutteita ja virheitä. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet / Surname Rajasilta, Finland.

©Tuomas Salste